Brand

Mantis

Som en del af DCW éditions kollektioner finder du Mantis.

I 1951 gik tyske Bernard Schottlander videre med hans beundring af Alexander Calder ved at designe en lampeserie, der fik navnet Mantis.
Schottlander blev født i Tyskaland i 1924. Derefter flyttede han til England i 1939. Efter at have deltaget i den britiske hær i Indien, tog han et kursus i skulptur på Leeds College of Art og studerede efterfølgende på et kunstcenter i St. Johns Woods i Frankrig. Til sidst endte han altså med at gå efter karrieren, som lampedesigner.

 

Schottlanders lamper

Bag Schottlanders inspiration gemmer sig den væsentlige kilde. Bevægelse.
Han var kunster, ingeniør og en dygtig ”handyman.” Hans dygtige håndværker egenskaber ses tydeligt i det gennemtænkte og smarte Pivot-kontravægtssystem. Det benytter sig nemlig af fleksible metalstænger.
Som en akrobat i luften, er lampeskæren projiceret og dette gør den helt unik og æstetisk i dens udsende. Denne poesi bag lampen giver altså ejeren af den, en invitation til at drømme og opleve elegance på en fin lille tråd.

Mantis lampeserien er bestående af væglamper, bordlamper, gulvlamper og loftlamper, som fås i flere varianter. Lamperne blev i sin tid designet til den industrielle verden, som var den tid Schottlander levede i. Det er derfor tydeligt, at Mantis-lampen er bygget op omkring den industrielle dagligdag. Herfra kommer også stor del af hans inspiration fra.
Som nævnt tidligere giver den fleksibilitet lampen har, stor mulighed for at indstille selve lampearmen i forskellige stillinger. Dette gør altså, at du kan tilpasse lampen til dens omgivelser og justere den i forhold til, hvor meget lys du ønsker det pågældende sted.

Lampeserien Mantis har en sort skærm og kan så vælges i stel i enten sort eller grå/grøn.
Lamperne giver et smukt lys, som vil passe ind i langt de fleste indretninger og hjem.

Mantis blev i 2013 overtaget af DCW, som i dag forhandler og producerer lamper fra verdens mest anerkendte lampeserier og brands.

Du finder Mantis lamper – også kalder Schottlander lamperne – online på vores webshop samt i vores butik.