Brand

Santa & Cole

Santa & Cole lampernes historie starter længere syd på – efterhånden en del år tilbage. Vi befinder os i Barcelona i 1985, hvor et nyt industrielt lampebrand kom til verden. Santa & Cole blev grundlagt af Javier Nieto, Nina Masó og Gabriel Ordeig Cole sammen med familie og venner.

Selvom firmaet til en start bestod af tre personer og deres familier, har de den dag i dag mere end 80 designere, som har været med til at lave et rigt katalog af møbler og lamper. Nogle af de mest anerkendte designerne, der har været en del af projektet, er designere som er Antoni Arola, Miguel Milá, André Ricard og IImari Tapiovaara.

I de første år designede de kun lamper og specialiserede sig i det. En af de mest kendte lampeserier fra dem er deres Tripode lamper. Til en start hørte Santa & Cole til i Barcelona i en bygning med måde tegnestue, kontorer og lager.

Senere hen flyttede de til Madrid og begyndte herefter også at beskæftige sig med andre industridesign som blandt andet møbler. De har her valgt at fokusere på hverdagsobjekter, som kunne designes bedre og mere effektive.

De første lamper, som Santa & Cole solgte, gik primært til de mest prestigefyldte barer i Barcelona. Det udviklede sig hurtigt til at brandet også blev solgt til private hjem. Siden hen har resten af verden også fået øjenene op for det spanske brand, som nu sælge til resten af verdenen.

Santa & Cole lamper i fremtiden

Santa & Cole er meget bevidste om valg af materialebrug og en stor del af deres proces, er at finde e bedst mulige materialer til deres designs. Santa & Cole siger selv om deres ambitioner:
”Our focus is not the present market, but the future one; not Barcelona, but the world; not fashion, but history”

Santa & Cole skiller sig ud fra resten af branchen ved at være et såkaldt “editing company.” Med “editing” mener man, at de gør et stykke design klar og tilpasser et bestemt produkt til benyttelse af offentligheden, og laver et produkt så alle kan bruge det – som en forfatter gør med sine historier, gør Santa & Cole med objekter.

Mere end 80 designere har bidraget til et rigt katalog af møbler og belysning som stammer fra meget forskellige kontekster og fra anerkendte designere som Antoni Arola, Miguel Milá, André Ricard og IImari Tapiovaara.

Se et udvalg af Santa & Cole’s lamper i vores butik og showroom.

–> Se også vores online udvalg af lamper fra Santa & Cole