Designer

Ross Lovegrove

Ross Lovegrove (1958) Waliser. Verdenskendt industriel designer. Stifter af Studio X i Notting Hill, London med fokus på bl.a. at udnytte det potentiale, der ligger i digitale teknologier. Hans evner som fortolker af organisk design har bragt ham i forbindelse med nogle af verdens største brands, og hans værker er blevet udstillet bl.a. på MoMa i New York, Pompidou Centret i Paris og selvfølgelig Designmuseet i London.

Han blev født i Cardiff, Wales i 1958 og studerede Master i Design ved Royal College of Art i London i 1983 og BA med udmærkelse i Industriel Design ved Manchester Polytechnic Industrial Design i 1980. I 1980’erne var Ross Lovegrove medlem af Atelier de Nimes i Paris med Philippe Stark og Jean Nouvel, og han arbejdede tillige i de tidlige 1980ere som designer for Frog Design i Tyskland. Ross Lovegrove etablerede i 1990 sin egen designvirksomhed, Studio X, i London.

Aeros er en pendel, der med sin fint perforerede overflade er lysende og samtidig afskærmet. Aeros udstråler mystik og besidder en skønhed, som giver associationer om byzantinsk udsmykning. Aeros er ultramoderne, og armaturets avancerede udformning indebærer store udfordringer i den tekniske fremstilling. Med sin skulpturelle skønhed, sin afskærmede lyskilde og behagelige lysudsendelse imødekommer Aeros alle krav i Louis Poulsens belysningsfilosofi. Ross Lovegrove har modtaget en lang række priser blandt andet World Technology Award af Time Magazine og CNN i 2005 og samme år modtog han red dot Design Award.

 

-> Se vores online udvalg af lamper designet af Ross Lovegrove