Designer

Ronan & Erwan Bouroullec

Ronan og Erwan Bouroullec er et talentfuld fransk søskendepar født i henholdsvis 1971 og 1976.

De kommer fra en familie, hvor landbrug har været beskæftigelsen i flere generationer. Fremtiden så derfor ikke anderledes ud for de to søskende. Ronan har dog – lige siden han blev teenager -haft stor interesse for design, og Erwan ville på kunstskole og derudover hjælpe sin bror med nogle af de første projekter. Det blev starten på et unikt samarbejde, som blev dannet i 1998.

Søskendeparret udtaler selv, at de har meget forskellige personligheder, men at det ofte er det, som skaber de bedste designs. Fælles for dem er dog den specielle sans for, hvilke materialer de benytter.

Ronan og Erwan Bouroullec har også bevæget sig indenfor arkitektverdenen. De står blandt andet bag Kvadrats showroom i København og Stockholm.

Derudover er de også blevet anderkendt for deres samarbejde med Vitra. I 2000 mødte de Rolf Fehlbaum fra Vitra, og det endte ud i et venskab og et unikt desigsamarbejde. Brødrenes første produkt for Vitra er det kendte kontorsystem Joyn, som blev lanceret i 2002. Det blev senere til en lang række andre succeser.

Hos Spotlight finder du blandt andet de velkendte Aim lamper fra Flos, designet af Ronan og Erwan Bouroullec.

 

-> Se vores online udvalg af lamper designet af Ronan & Erwan Bouroullec