Brand

Pandul

Pandul har siden 1982 leveret dansk håndværk i form af eksklusive og tidsløse lamper.
De er baseret på et tæt samarbejde med Professor Jørgen Gammelgaard om TIP TOP og VIP kollektionerne, som altså startede brandets karriere inden for lampeverdenen.
Historien om samarbejdet mellem Pandul og Gammelgaard går tilbage til 60’erne, hvor Gammelgaard, som konsulent for FN, kun havde et lysstofrør som det eneste lys. Han forsøgte at opnå bedre lyskvalitet ved at stille lysstofrøret på højkant. Derudover tilføjede han en række tilskåret plasticlåg, hvilket altså endte med at blive inspiration til TIP TOP lampen.

Det danske firma går ind for at designe lamper af høj kvalitet og med et unikt design. De går ikke på kompromis på hverken kvaliteten eller forarbejdnings-processen. Processen af lamperne er meget unik, i og med at nogle af Danmarks største og dygtigste designere står bag flere af lampeserierne.
Designerne bag Pandul er også ude efter et design, som skal have et tidsløst udtryk. Vi skal altså ikke kunne vurdere om lampen er tre eller 30 år gammel. Som Pandul selv siger, skal lamperne ligesom meget god musik ingen alder have.

 

Anerkendte danske designere

Pandul har som sagt gennem tiden samarbejdet med flere store og anerkendte danske designere, som de har udgivet yderst populære lampekollektioner med. Designer arkitekt Hans. J Wegner står bag Opala-lampeserien, som var tænkt som et design for Hotel Scandinavia i København.
Derudover har den anerkendte artist og skulptur designer Henning Koppel også designet en kollektion i samarbejde med Pandul, som er kaldet BUBI.
Bag andre design finder vi også den industrielle desginer Erik Magnussen og arkitekt og professor ved møbellinjen på Kunstakademiet, Jørgen Gammelgaard.
Disse fire berømte danske arkitekter og designere er alle blevet forenet i en eksklusiv lampekollektion. Lampekollektionen har fået navnet ”Classic, modern lamps.”
Hos Spotlight finder du både væglamper, bordlamper, pendler og loftlamper fra Pandul.

–> Se det store udvalg af Pandul lamper online