Designer

Michele De Lucchi & Giancarlo Fassina

Michele de Lucchi & Giancarlo Fassina er en succesfuld designduo.

Michele De Lucchi er født i Ferrara, Italien i 1951. Han læste arkitektur i Firenze og har undervist i industrielt design på Universitetet i Firenze.

Han er en designer med mange talenter, og han har både designet belysning, møbler, arkitektur og indretning.
Han har sin egen tegnestue i Milano, hvor hans arbejde består af alt fra industrielt- og møbeldesign til boligindretning.

Hans evner til at arbejde med mange forskellige former for design, ses i hans arbejde, som spænder vidt – lige fra computere for Olivetti til lamperne for Artemide, dørhåndtag for Valli Columbo og tapeholdere for Pelikan.

Derudover har han også designet forskellige udstillinger, banker i Tyskland, lejligheder i Japan, stole, vaser og kontormøbler.

Hans designs imponerer med en fejlfri elegance, fremadrettethed og omhyggelige produktion.

Den velkendte bordlampe Tolemeo, som han har designet sammen med Giancarlo Fassina, er et godt eksempel. De har vundet Compasso d’Oro for denne lampe.
Giancarlo Fassina er ligeledes en italiensk arkitekt, født i Milano. Han er uddannet arkitekt fra Milano Polytekniske Universitet.

Efter at han havde arbejdet med forskellige områder af industrielt design, ville Fassina fokusere på belysningsdesign, samt planlægning og indretning af udstillinger og museer.

Giancarlo Fassina har samarbejdet med de største firmaer i belysningsbranchen. Bl.a.  Luceplan og Artemide.

 

–> Se vores online udvalg af lamper designet af Michele De Lucchi & Giancarlo Fassina