Designer

Marc Sadler

Marc Sadler er en fransk designer, født i 1946 i Østrig. Han er bosat i Milano, Italien, efter at have boet i Asien og USA.
Han er uddannet fra École nationale supérieure des Arts décoratits i Paris 1967.
I 1969 grundlagde han sit designstudie, Deco Design.

Marc Sadlers karriere blev skudt i gang allerede samme år, som han afsluttede sin uddannelse. Han vandt ”Brook Stevens” internationale designkonkurrence.

Det var først sidst i 1990’erne, at Sadler blev kendt for sine evner indenfor belysningsdesign.

Her startede han et kreativt samarbejde med Foscarini, hvor de første lampedesigns kom i 2000. Han står bag flere af Foscarinis succesfulde designs.

Sadler har designet Twiggy lampeserien for Foscarini. Hos Spotlight sælger vi en række lamper fra denne serie. Twiggy-lamperne er naturligt elegante og enkle i designet. Den første model blev modtaget med begejstring i 2006, og i forlængelse af denne succes har Sadler siden introduceret flere Twiggy-modeller.

Hans lampe-design følger hans generelle designfilosofi om at eksperimentere med alternative teknikker og teknologier i forskellige anvendelsesmuligheder, i forsøget på at opnå nye effekter. F.eks. er han meget begejstret for at benytte plastik i hans designs. Hans designs er kendetegnet ved at være kreative og eksperimenterende.

 

Marc Sadlers design er blevet belønnet med en række priser. For eksempel Compasso d’Oro i 2001 med Mite og Tite lamperne.
I 1998 tilføjede MoMA Sadlers design til sin permanente udstilling i New York.

 

–> Se vores online udvalg af lamper designet af Marc Sadler