Designer

LE KLINT

De smukke lamper fra danske LE KLINT kan du opleve i Spotlight i Aarhus, hvor vi har en stor flot udstilling af lamperne. Vores medarbejdeer har mange års erfaring med LE KLINTs lamper – og vejleder gerne om valg af rette lampe eller hjælper med at finde dine reservedele og nye LE KLINT skærme, hvis du skal udskifte på de lamper, du allerede har.

 

LE KLINT blev grundlagt i 1943, og er i dag en imponerende repræsentant for dansk design og håndværk. Den klassiske LE KLINT-foldeteknik – der må betragtes som et velkendt DNA hos LE KLINT – anvendes hele tiden på nye måder, så man udfordrer former, fremstillingsmetoder og funktioner. Derfor følger brandet til stadighed med både moderne stil og teknologi. LE KLINT består af både klassiske og moderne lamper – og det har man også opdaget i resten af verden. Derfor møder du efterhånden også LE KLINTs smukke lamper over det meste af verden. Find en klassisk eller moderne LE KLINT lampe blandt alle modellerne her på shoppen – og kontakt os, hvis du har spørgsmål til lamperne.

LE KLINT har bibeholdt sin produktion i Danmark – og lamperne laves derfor i Odense, hvor ca. 45 medarbejdere er beskæftiget.

 

En LE KLINT lampe er unikt håndværk

Selvom LE KLINT i dag er en moderne produktionsvirksomhed, holder man stadig fast i stærke håndværkstraditioner. Man arbejder ikke med hverken samlebånd eller masseproduktion. Det klassiske håndværk bliver holdt i hævd af de såkaldte foldeteknikker, som foldemedarbejderne mestrer som noget helt særligt. Kun i Odense har man bevaret netop dette som et håndværk.

Det er dog også udelukkende hos LE KLINT, at man fremstiller krydsplisserede skærme. Foldehåndværket er en del af en lang tradition for dansk design produceret i Danmark. En LE KLINT-lampe udstråler derfor både autenticitet, originalitet og en særlige fortælling, der er en del af brandet. Flere ingeniører har prøvet at lave maskiner, der kan håndtere at folde krydsplisseringer, men det har vist sig særdeles vanskeligt – og har endnu ikke slået håndværket af banen.

 

LE KLINT Sakselamper

En af de nok mest kendte og ikoniske lamper fra LE KLINT er sakselampen – eller LE KLINT Saxlampe, som den jo egentlig er opkaldt. Med sine både elegante og praktiske harmonika-arm, kan lyset rettes derhen, hvor det skal bruges. Samtidig pryder det smukke design i enhver indretning. Disse ting er måske netop årsagen til den store succes med LE KLINT Saxlampe.

 

LE KLINT pendler og origami

Origami stammer fra japansk og betyder kunsten at folde i papir. Ori betyder at folde, mens kami betyder papir. Det udtales i stedet gami, og er derfor blevet til ordet ”origami”. Oprindeligt er denne kunstform opstået i Kina, men blev perfektioneret efter at være kommet til Japan. I begge lande havde man en lang tradition for henholdsvis rispapirlamper og lygter i papir – og måske derfor var det oplagt, at Japan skulle bliver et af LE KLINTs største markeder, hvor LE KLINT pendler pryder flere steder.
Drømmer du også om origami og LE KLINT pendler, finder du et flot udvalg hos Lamper.dk

 

LE KLINT lampen til dit bord

De stolte håndværks traditioner fik et gevaldigt klap på skulderen, da man i 2003 fik anerkendelsen som Kgl. hofleveradør. Gennem årene har LE KLINT leveret mange lamper til hoffet, Til ”Dannebrog” og den kongelige salonvogn samt modtagegemakkerne i Københavns lufthavn, hvor skrivebords belysningen i mange år har været en bordlampe i det kendte danske brand.
Selvom de flestes indretninger ikke er royale gemakker, finder man også en tilsvarende bordlampe i mange hjem både i Danmark og resten af verden.
Du finder alle de ikoniske bordlamper hos Lamper.dk – også den flotte LE KLINT 375, som er blandt de mest efterspurgte.

 

LE KLINT loftslamper

De smukt foldede skærme er også anvendt på loftslamper. Det giver dig mulighed for at placere lamper i en sammenhængende stil flere steder i dit indretning.
Du finder en lang række af de smukkeste LE KLINT loftslamper i vores sortiment.

 

Mere viden om LE KLINT

Har du spørgsmål til LE KLINT lamperne skal du blot kontakte vores eksperter i Spotlight Aarhus.