Brand

FontanaArte

Tilbage i 1881 grundlægger Lugi Fontana en virksomhed i Milano, hvor han bruger tiden på at fremstille glas til byggebranchen. I 1931 bliver den italienske arkitekt Gio Ponti spurgt om han vil overtage designafdelingen hos FontanaArte. Da Ponti overtager denne afdeling designer han både til offentlige og private bygninger, og disse genstande viser sig at blive en stor del af arkitekturhistorien.

Som årene går har mere end 40 designere og arkitekter været med til at designe lamper til både virksomheder, men også til det private hjem. FontanaArte har vundet adskillige priser for deres desgins og du kan stadig få fat i de lamper, som var de første Gio Ponti desginede tilbage ved firmaets start. De står altså bag designs som er tidsløse og derfor stadig populære den dag i dag.

De har både designet lamper som er klassiske og enkle, men også lampeserier, som er mere legende samtidig med de stadig giver et elegant og stilfuldt udtryk.
FontanaArte har ikke kun dygtiggjort sig indenfor lampeverdenen, men designer også andre ting, som blandt andet møbler til hjemmet.

 

Skønhed, teknologi og funktion

FontanaArte går efter at designe lamper, hvor både skønhed, teknologi og funktionalitet er forbundet med hinanden. Disse tre ting forenes i alle FontanaArtes populære lampeserier. Dette kan blandt andet ses i lampeserierne Fontana bordlampe og den unikke Vertigo gulvlampe. Vertigo lampen vandt tilbage i 2006 den italienske pris ADI Compasso dÓro for dens smukke design.

FontanaArte blev også skabt til at være en del af fremtidens glaskunst. Her kommer den helt unikke og smukke Pinecone lampeserie ind i billedet. Lampeserien er yderst dekorativ og kan passe i hvilket som helst rum man ønsker. Det er nemlig både en elegant og fin lampe samtidig med, at den har et helt enkelt udtryk. Lampen er fremstillet af mundblæst, klart glas og skærmen består af et elegant trådmønster i chrome.

Du finder både FontanaArte i vores butik og online på vores webshop