Designer

Cecilie Manz

Cecilie Manz er en dansk designer, født i 1972. Hun er uddannet ved Danmarks Designskole, Institut for Industriel Design, fra 1992-1997.
Da hun var færdiguddannet ved designskolen, åbnede hun sin egen tegnestue, Manz Lab, i København, i 1998.

Hun designer møbler, glas, smykker, tasker og lamper – og de fleste af hendes designs er lavet til brug i hjemmet. Cecilie Manz’ design er på en gang sanseligt, betagende og meget brugbart. Hun er designeren, der åbner vores sanser for de hverdagsting, vi ofte omgås uden nærmere eftertanke. Alt kan lade sig gøre. Sådan lyder det fra den danske designer.

Den innovative stræben og sans for detaljer går igen i Cecilie Manz’ belysningsdesign til Lightyears. Som hun selv siger, skal nye produkter enten være innovative og nyskabende eller indeholde forbedringer for at være berettiget til opmærksomhed.

Inspirationen til at designe kommer fra hendes opvækst, da begge hendes forældre er keramikere og hun på den måde altid har kendt til den form for kreative arbejde.

Hun har modtaget mange fine priser for hendes designs. Blandt andet Crown Prince Couples Cultural Award i 2014, og hendes designs har været udstillet verden over. Blandt andet Tokyo, Milano & London.

Cecilie Manz har samarbejdet med blandt andre Kähler, Georg Jensen, B&O, Lightyears & Fritz Hansen, og er udråbt til et af dansk møbeldesigns store nye talenter.

—> Se vores online udvalg af lamper designet af Cecilie Manz

>> FÅ VIP-FORDELE!