Brand

Bestlite

Bestlite-lamperne er produceret siden 1930. Blandt personer, som gjorde brug af Bestlite-lamperne nævnes blandt andre Winston Churchill.

Designet på lamperne, er udtænkt af Robert Dudley Best, der var meget inspireret af den tyske skole, Bauhaus.

Bauhaus-stilen er kendt for at forene praktik med skøn kunst. Netop Bauhaus-stilen, har haft en stor indflydelse på den senere udvikling af kunst, arkitektur, interiørdesign og industrielt design.

Bestlite er stadig tro mod sine industrielle rødder og det originale design og lamperne har opnået global ikonisk status inden for designlamper. Bestlite er også en fast del af udstillingerne på Victoria & Albert Museum, samt Design Museum i London.

Robert Dudley Best (1892-1984) arvede verdens største belysningsfabrik, som blev etableret i Birmingham i 1840. Robert Dudley Best syntes, at lamperne, som blev produceret der, var gammeldags, til trods for, at virksomheden havde stor succes.

I 1925 besøgte han ”the International Exhibition of Modern Design” i Paris, og her var mange af de udstillede produkter inspireret af Le Corbusier og Mies van der Rohe.

Robert Dudley Best begyndte herefter at studere industrielt design i Paris og Düsseldorf. Det var omkring denne tid, at Robert Dudley Best tegnede de første skitser til det i dag ikoniske design, som virksomheden stadig producerer.

Lamperne kan fås som bord- og gulvlamper, samt som pendler og væglamper, og fås i mange fine farve kombinationer med krom eller messing fatning- eller arm.

 

–> Se vores online udvalg af Bestlite lamper